KARİYO & ABABAY VAKFI YILIN YÖNETMENİ:
NURİ BİLGE CEYLAN

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali kapsamında bu yıl ilk defa verilen “KARİYO & ABABAY VAKFI YILIN YÖNETMENİ ÖDÜLܔne AHLAT AĞACI filmiyle NURİ BİLGE CEYLAN layık görüldü. NURİ BİLGE CEYLAN’a ödül heykelciği ve 100.000 TL’likpara ödülünü takdim eden KARİYO & ABABAY VAKFI kurucularından SAMİ KARİYO yaptığı konuşmada: “Sinema alanındaki ulusal ve uluslararası sanatsalbaşarıyıteşvik amacıyla oluşturduğumuz KARİYO& ABABAY VAKFI Yılın Yönetmeni Ödülü’nü gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Kurucu ve daimi sponsoru olduğumuz BAŞKA SİNEMA, ana sponsoru olduğumuz Başka Sinema Ayvalık Film Festivali ve Yılın Yönetmeni ödülümüzle sinemaya bir nebze katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize!” dedi.

Son bir yıl içinde uzun metraj sinema filmi ticari gösterime girmiş ya da ulusal ve uluslararası festivallerde yer almış olan yönetmenlerden birine üstün sanatsal başarısı için verilen “KARİYO & ABABAY VAKFI YILIN YÖNETMENİ ÖDÜLܔnü kazanan NURİ BİLGE CEYLAN yaptığı teşekkür konuşmasında “KARİYO & ABABAY VAKFI”na çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum ve onur duydum. Sinemacılar olarak filmlerimizi çok büyük zorluklarla çekiyoruz.“KARİYO & ABABAY VAKFI”nı bu ülkenin sinemasının son zamanlarda başına gelmiş en güzel şeylerden biri olan BAŞKA SİNEMA’dan dolayı çokça duyuyordum. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin de Ayvalık ve Ayvalıklılar için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendimden de çok iyi biliyorum ki festivallerin insanın hayal gücünde değiştirici ve dönüştürücü bir gücü var. İzlenilen bir film insanı tamamen değiştirebilir. Festivallerde ters köşeye yatıran, hiç düşünmediğiniz anda kendinizden gizlediğiniz sırları bile sizin yüzünüze çarpan bir filmle karşılaşmak bir anda büyük kararlar aldırabiliyor insana. Bu yüzden bu festivalin de çok önemli olduğuna, bir takım gençlerin kanına gireceğine, onlara bir ışık göstereceğine inanıyorum. Bir işi kalıcı hale getirmek, başlatmaktan daha zordur. İnşallah uzun yıllar devam eder. Danışma Kurulu’na da filmimi önerdikleri için çok teşekkür ederim. Umarım bu ödül de festival de aynı kalıcılıkla devam eder” dedi.